Zaterdag 10 mei was op sportpark Polanen in Monster de laatste speelronde van de Westlandse 7x7 voetbal competitie seizoen ‘13/’14. Alle 24 teams hebben hun laatste wedstrijd gespeeld en waren daarna aanwezig bij de goed georganiseerde feestavond. De feestavond stond in het teken van het afscheid van de organisatie.

De 5 heren die afscheid nemen ( Aad Wubben, Joop Luiten , Leo van Meurs , Aad van der Knaap, John van der Meer) zijn 11 jaar geleden gestart met 6 teams van verschillende verenigingen om met voetballers van 35 jaar en ouder op een half veld tegen elkaar een competitie te starten. De basis gedachte is “zelfreinigend vermogen” en “gezelligheid”. Wat houdt dit in?  Er worden wedstrijden gespeeld zonder scheids- of grensrechters. De spelers geven zelf aan of het een overtreding was of een uitbal. Dit werkt al 11 jaar heel goed en brengt teams en spelers dichter bij elkaar. Na de wedstrijd is er tijd voor de derde helft met veel onderlinge gezelligheid. Door de jaren heen zijn er steeds meer teams bij gekomen en is het toch een hele organisatie geworden. Alle Westlandse verenigingen hebben één of meerdere deelnemende teams. Op deze manier staan elke twee weken circa 240 man op het veld voor een leuke pot voetbal.

Zij hebben de organisatie alle jaren belangeloos en met veel inzet gedaan en zijn daarom afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet. Met bloemen, een staande ovatie van de hele zaal en een tennisshirt werden de heren bedankt voor alle inzet. Uiteraard gaat het Westland 7x7 voetbal gewoon verder, want de heren hebben ook voor goede opvolging gezorgd. Met voetballen gaan de heren stoppen, maar sportief zijn ze nog steeds. Zij zullen hun balgevoel nu op het tennisveld laten zien.